Vegán sajttorta

Vegán sajttorta
Tortalap:
  • 30 g mandula
  • 25 g darált, pirított törökmogyoró
  • 10 g chia mag
  • 50 g kókuszreszelék
  • 5 g puffasztott amaránt ( ha nincs, helyette zabpehely)
  • 30 g datolya kb (előzőleg forró vízbe áztatva)
  • 1 tk fahéj
  • szükség szerint annyi kókusztej (vagy egyéb növény tej), amennyit felvesz
Krém:
 
  • 1 kk instant kávépor
  • 2 ek keserű, cukrozatlan kakaópor
  • 3-4 db datolya (előzőleg forró vízbe áztatva)
  • 1-2 ek eritrit (vagy más édesítő)
  • 400 ml kókuszkonzerv

Elkészítés:

1. A datolyát öntsük fel forró vízzel és kb. 30 percig hagyjuk állni. Ezután a tortaalap hozzávalóit tegyük egy késes aprítóba és turmixoljuk össze, közben lassan adagoljuk hozzá a növényi tejet, ha szükséges. A tészta akkor jó, ha ujjunkkal összenyomva van tartása. Én nem tettem hozzá pluszban édesítőt, mivel a datolya erre tökéletes, de ha valaki szükségét érzi, természetesen tehet hozzá. Ezután az egészet nyomkodjuk egy 18 cm-es kapcsos tortaformába, amit előzőleg béleljünk ki fóliával.

 

2. A krém hozzávalóit szintén tegyük az aprítóba, a kókuszkonzerv teljes tartalmát öntsük bele a felső kemény krémmel és a vízszerű lével együtt. Turmixoljuk össze és ha kell, kevés tejet adjunk hozzá, ha túl sűrű, ha pedig túl hígnak ítéljük meg, egy-két teáskanálnyi chia magot vagy 1 evőkanálnyi kókuszlisztet adjunk hozzá. Majd töltsük az egészet a formába, fedjük le és tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára, de a legjobb, ha egy éjszakát hagyjuk állni. Tálalás előtt szórjuk meg mandulával.

 

 


Megjegyzés írása

A megjegyzésedet publikálás előtt visszaigazoljuk.

tetejére
Hozzáadva a kosárhoz :
Kosárhoz adás sikertelen :
Hozzáadva kívánságlistához!