Édesburgonya, mogyoróvaj & chili quesadilla

Édesburgonya, mogyoróvaj & chili quesadilla

 

A ropogós tortilla, puha, füstös sült zöldségek és a mogyoró tökéletes textúrát alkotnak ebben az egyszerű vegán receptben. Egy szuper könnyű könnyed vacsoraként vagy ebédként is nagyszerű.

Előkészület: 15 perc
Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:
- 3 közepes édesburgonya, hámozva és vékonyra szeletelve

- 1 evőkanál füstölt paprika

- 3 evőkanál olívaolaj

- 1 nagy avokádó

- 1/2 lime, héja és leve

- 2 evőkanál crunchy mogyoróvaj

- 4 tortilla-lap

- chili sauce

- ízlés szerint koriander

Elkészítés: 

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Tedd a felszeletelt édesburgonyát a paprikával és olívaolajjal együtt. Pirítsd a sütőben 15 percig, félidőben forgasd át, egészen addig míg a burgonya el nem kezd pirulni.

2. Hámozd meg és vágd fel az avokádót, tedd egy tálba, locsold meg a lime levével és héjával, enyhén fűszerezd. Villával törd össze és tedd félre. Egy kis tálban keverd össze a mogyoróvajat olívaolajjal. Ezt is tedd félre.

3. Melegítsd elő egy serpenyőt. Kevés olajjal locsold meg a tortillák egyik oldalát, helyezd őket a serpenyőbe az olajos oldalával lefelé, a kend meg a mogyoróvajjal, rá az édesburgonyát, egy kevés chili szószt és koriandert. A tetejére tegyél még egy tortillát, az olajos oldalával felfele. 2-3 percig süssd mindkét oldalát, míg meg nem pirul a külseje. ezt ismételd meg mégegyszer. Szervirozásnál vágd mindkét tortillát 4-be, tálald az avokádóval és lime szeletekkel. 


Megjegyzés írása

A megjegyzésedet publikálás előtt visszaigazoljuk.

tetejére
Hozzáadva a kosárhoz :
Kosárhoz adás sikertelen :
Hozzáadva kívánságlistához!