Csokoládés Vegán Banánkenyér recept

Csokoládés Vegán Banánkenyér recept


A csokoládés banánkenyér egy könnyed, gyorsan elkészíthető desszert ami tökéletesen illik egy finom zabtejes cappuchino mellé. 
Előkészületek: 10 perc
Sütési idő: 1 óra 5 perc

Hozzávalók:

- 1 bögre Mandulaital
- 2 bögre búzafinomliszt/gluténmentes liszt
- 2,5 evőkanál holland kakaópor
- 0,5 bögre cukor
- 0,5 bögre nádcukor
- 3 közepes érett banán
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 evőkanál fahéj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- 0,5 bögre darabolt étcsokoládé
- 0,5 evőkanál só


    Elkészítés:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, helyezzünk sütőpapírt egy tepsibe. 
    2. Egy közepes edényben pépesítsd a banánokat egy kurmplinyomóval vagy villával, egészen addig amíg egy lágy masszát nem kapsz.
    3. Add hozzá az olívaolajat, vaníliaaromát és a mandulatejet, majd keverd el egyenletesen.
    4. Egy másik tálba keverd el a száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, cukor, nádcukor, szódabikarbóna, sütőpor, fahéj, só).
    5. Add hozzá a száraz hozzávalókat a banános masszához és jól keverd el.
    6. Add hozzá a csokoládédarabokat és keverd el.
    7. Öntsd bele az így kapott masszát a sütőformádba. Fontos, hogy egy kevés kókuszzsírral kend át a sütőpapírt mielőtt beleöntöd a masszát.
    8. A tetejét szórd meg mandulaszeletekkel és csokoládé darabokkal.
    9. Süssd 60-65 percig, vagy amíg egy villát beleszúrva nem marad rajta tészta.
    10. Tálald és jó étvágyat! :)



      Megjegyzés írása

      A megjegyzésedet publikálás előtt visszaigazoljuk.

      tetejére
      Hozzáadva a kosárhoz :
      Kosárhoz adás sikertelen :
      Hozzáadva kívánságlistához!