A legnagyobb segítség a konyhában

A legnagyobb segítség a konyhában

A legnagyobb segítség a konyhában


Az oldalunkon található Fiskars termékekben több mint háromszáz éves tapasztalat és tudás koncentrálódik, így maximális használati élményt nyújtanak a felhasználójuknak.


Annak érdekében, hogy minél jobban megismertessük veletek, milyen receptekhez tudjátok felhasználni termékeinket, Wossala Rozina lesz segítségünkre, akitől remek tippeket és ötleteket leshettek el. Emellett, ha kedvetek támad elkészíteni, a receptvideók hozzávalóit a összekészítettük nektek.

Fiskars termékek

Sokan nem is gondolnák milyen fontos a konyhában a professzionális felszerelés, pedig valóságos élménnyé tud válni a főzés egy éles késsel, vagy egy jó minőségű edénnyel. A Fiskars termékei ebben tudnak változást hozni!

A Fiskars termékek között minden megtalálható, amire szükségünk lehet a konyhában ám nem sokan tudják, hogy több százéves múltra tekint vissza a cég története.

Kezdetek az 1600-as években

A tizenhetedik században jónéhány vasművet alapítottak Finnországban, ezek között volt az 1649-es alapítású Fiskars is, ami napjainkra a legrégebbi vállalatnak számít.

A Fiskarsban először szögeket, késeket, kapákat készítettek vasból majd amikor 1822-ben Johan Jacob Julin gyógyszerész megvásárolta Fiskarsban a vasművet és magát a falut egészen felvirágzott és kibővült a cég repertoárja.

Fiskars Kés

Az ő idejében ment át a legnagyobb változáson a cég, például ekkor alapult meg az első evőeszközgyár, így a villák és ollók is felkerültek a gyártott termékek listájára.

Julin vezetése alatt több szociális reform is megvalósításra került, így építették meg a kórház faluját és iskoláját és ebben az időszakban vált a Fiskars gazdálkodási és háztartási újításairól híressé, a kiváló minőség szinonimája lett.

Fiskars olló

1967- A Fiskars elkészíti a világ első műanyag nyelű ollóját

A narancssárga nyelű ollók a Fiskars legismertebb termékei, de vajon hogyan választották meg az ollók nyelének színét?  A tervező eredetileg fekete, piros vagy zöld színt szánt a megtervezett ollóknak, ám a véletlen műve lett a narancssárga nyél legyártása.  A gépkezelő úgy döntött, hogy a prototípus elkészítéséhez bent hagyja a narancssárga festéket. 

Annyira jól sikerült a színválasztás, hogy mindenki emellé tette le a voksát, és azóta is emblematikus jelképpé vált, amiről mindenkinek a Fiskars márkanév jut elsőként eszébe.

 


Megjegyzés írása

A megjegyzésedet publikálás előtt visszaigazoljuk.

tetejére
Hozzáadva a kosárhoz :
Kosárhoz adás sikertelen :
Hozzáadva kívánságlistához!