4+1 tipp hogyan legyünk hatékony ‘bevásárlók’

4+1 tipp hogyan legyünk hatékony ‘bevásárlók’

Mindenkinek ismerős a helyzet, ahogy a napi feladatok közé helyet kell szorítani a bevásárlás számára. Valljuk be őszintén, nem mindig könnyű fejben tartani éppen kinek mire van szüksége a családban. Ha szeretnél még hatékonyabban bevásárolni, olvass tovább olyan ötletekért, amik megkönnyítik az életed!

Tervezz előre!


Manapság Magyarországon az emberek többsége nem tervezi meg előre  bevásárlásait. Ennek több oka is lehet; van aki túlságosan elfoglalt, van akit nem zavar, hogy nincs rendszerbe foglalva a heti menü, vagy egyszerűen  nincs tisztában a saját vásárlási szokásaival. Ha szeretnél időt és energiát spórolni akkor bizony muszáj előre megtervezni mikor, mit fog enni a család és ehhez mikor érdemes bevásárolni.

Rendszeres nagybevásárlás


Ha több napra előre vásárolsz, akár hetente vagy kéthetente, egy  nagybevásárlással sok fáradságos boltba rohangálást lehet megspórolni, ráadásul hétközben már nem kell azon gondolkozni mi kerüljön az asztalra. A nagyobb kiszerelések általában kedvezőbb áron is kaphatóak, emellett nagyobb mennyiség vásárlása esetén több akciót is bezsebelhetünk. A tudomány úgy tartja, hogy 40 nap szükséges egy új szokás elsajáítításához, így ennyi ideig ki kell tartanunk, ha szeretnénk rutinos és tudatos vásárlók lenni.

Alapvető élelmiszerek változatos felhasználása


Sokat tudunk  spórolni azon, ha egy élelmiszert többféleképpen készítünk el. Ha a karantén ideje alatt felhalmoztunk rengeteg alapvető élelmiszert a kamránkban, nem kell aggódnunk, mert változatosan el lehet készíteni őket, csak egy kis kreativitásra lesz szükségünk. Így kevesebb féle alapanyagot kell vásárolnunk, mégis változatosan étkezhetünk. Ahogy a magyar népmese is tartja a krumpli 1000 arcú étel,  amit akárhogy elkészíthetünk, de a tészták, lisztek, konzervek is ide tartoznak! Nézzünk körül a nemzeti konyhákban és vigyünk új ízvilágot a családunk étkezéseibe. 

Hasonlítsd össze nagy márkák termékeit  a ‘saját márkás’ termékekkel


Ha nagy bevásárlást tartunk sokat jelenthet, ha nem mindig a “jól bevált”, sokszor túlárazott termékeket vesszük meg, hanem körülnézünk az adott üzlet saját márkás termékei között. A ‘saját márkás’ termékek ára jóval kedvezőbb, de emellett nem minden esetben  jelenti azt, hogy silányabb minőséget vásárolnánk. 

+1: Próbáld ki az online bevásárlást


Ha még több időt szeretnél megspórolni, akkor nem kell feltétlenül boltba járnod és órákat eltöltened sorbanállással és cipekedéssel, ehelyett érdemes kipróbálni az online  élelmiszer vásárlást. A COVID-19 okozta helyzet sokakat rákányszerített arra, hogy kipróbálják ezt a bevásárlási formát és többen rákaptak ennek az ízére, hiszen rengeteg előnye van: nem kell a boltban töltenünk a munka utáni szabad óráinkat, hanem kényelmesen, otthonról  tudsz rendelést leadni.


Megjegyzés írása

A megjegyzésedet publikálás előtt visszaigazoljuk.

tetejére
Hozzáadva a kosárhoz :
Kosárhoz adás sikertelen :
Hozzáadva kívánságlistához!